söndag 1 juli 2007

Rättigheter till arenanamnet

Henrik Appelqvist beklagade sig på det senaste infomötet över att allsvenska klubbar tar för dåligt betalt när de säljer "sponsorpaket".
Nu får han något och bita i, stämmer Himmelrikets uppgifter om att MFF lyckats sälja namnrättigheterna till sin nya arena för 150 msek under en tioårsperiod är det en fin benchmark för värdet på den typen av avtal. Summan är betydligt högre än de 75-100 miljoner Henrik, under årsmötet i våras sade att han trodde ett sådant avtal skulle kunna generera till Hammarbys nya arena.
Att Hasse Borg är en försäljare av rang vet vi sedan tidigare då klubben sålt spelare som Zlatan, Afonso, Rosenberg mfl för summor övriga allsvenska klubbar bara kan drömma om. Tyvärr, för Malmöiternas del, finns det stora brister inom andra områden som gör att klubben inte klarar av och omsätta dessa specifika konkurrensfördelar i sportslig framgång.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt intressant uppgift!

Förutsatt att detta inte är en ny "Ericsson"-anka eller IMG-flopp så sätter det onekligen en standard för liknande avtal.
Det har talats om 200-250 miljoner för nya Råsundas namn.
Betyder detta att AEG-arenan hamnar på 175 miljoner?
Allt enligt logiken "placerad i Stockholm å inte på landet, men inte nationalarena"...

von_oben

Got blues sa...

Generellt sett ska man ta de flesta nyheter från Malmöö med en nypa salt.

Vad fick Örebro för namnet Berhn Arena?

Jag har för mig att det var typ 10 miljoner, men samtidigt låter det lite för dåligt, även för att vara en lantishåla?

OH sa...

behnrs arena, enligt denna länk http://www.na.se/artikel.asp?intId=838837, 11 miljoner för elva år, framförhandlat av Örebro kommun, tack o hej.

Anonym sa...

Tyvärr så med den organisation som Hammarby verkar ha på marknadssidan så kommer vi inte få ett rött öre för namnet. Högst tveksam till att de ens har kommit igång med att börja diskutera med potentiella finansiärer.

Finns nog inga större möjligheter att vi kommer få i närheten av vad som kommer ges för nya råsunda hursomhelst. Får vi 100 miljoner över 10 år ska vi vara enormt nöjda. Men om vi ska titta på potentiella namnköpare så är SEB eller NORDEA nog de som skulle gå att få. SEB delar ju till och med färger med oss...

/peo

Anonym sa...

"Tyvärr, för Malmöiternas del, finns det stora brister inom andra områden som gör att klubben inte klarar av och omsätta dessa specifika konkurrensfördelar i sportslig framgång."

Jaru MFF tog guld senast 2004 när tog ni guld senast? LOL

OH sa...

Intressant infallsvinkel där andra klubbars (icke)resultat använs som alibi till den egna klubbens underperformance...